0
0 Comments

saya ada masalah ruam peluh sejak kecil. biasanya di kawasan leher akan jadi gatal. bila meningkat dewasa.. ruam peluh hilang. utk pengetahuan.. saya ada masalah jerawat di belakang dan muka ketika remaja. jerawat muka disebabkan alergik pencuci muka (dah cuba macam2. mmg tak boleh guna). jerawat belakang sy kurang pasti. jerawat tersebut hilang sejak 3 4 tahun yg lepas. sesekali je ada sebiji dua.

masalah saya.. sejak 4 5 bulan lepas.. masalah ruam sy kembali. tapi lain sikit pattern dia. bila saya berpeluh.. akan naik bengkak/ benjol / biji air kecil n besar di kawasan belakang, dada, lengan, perut (baru stat jadi sbulan dua ni) & bahu. lama2 semua akan jadi seakan nanah n jerawat pasir. bila berpeluh.. akan naik 4 5 biji sekaligus. klo sy tidur mengiring.. slalunya tidur berpeluh.. jd akan naik la bijik2 ni kt kawasan tertutup yg berpeluh. paling teruk kawasan belakang. jerawat belakang yg sekarang tak sama mcm dlu. dlu naik random n sikit2 n selalunya kwsan atas. skrg ni kawasan yg tertutup / berpeluh n sekali naik.. naik banyak. biasanya masalah apa? sy ada simptom chicken skin di bergelangan tangan, belakang n dada.

Changed status to publish